Opera logo

Annonse


Mer Opera-pryl til Microsoft

Opera logoOpera mener at Microsoft lyver når de påstår at det hele var en gedigen misforståelse, og at de selvsagt ønsker Opera-brukere med Microsoft-Passport hjertelig velkommen til MSNs portal og tjenester.

Umulig å bruke

Slik er det imidertid ikke i praksis, mener ledelsen i Opera. Tilgangen har blitt noe forbedret etter at de protesterte høylydt, men fortsatt er viktige funksjoner umulig å bruke med andre nettlesere enn Microsofts egen Internet Explorer.

Blant disse er biltjenesten Carpoint.com, som er eid av Microsoft og integrert med MSN. Mange av sidene på MSN-weben passerer ikke testen på Validator.w3.org, som forteller om en side er i samsvar med vedtatt nettstandard eller ikke.

Og sist men ikke minst er det fortsatt et faktum at brukere av Internet Explorer opplever krøll med XHTML.

Annonse
Aktuelt med XP

Det hele er et spørsmål om Microsoft skal rette seg etter standardenene som resten av nettverdenen bruker, eller om nettverdenen skal bøye seg for Microsofts sær-standarder.

Spørsmålet har aktualisert seg med Windows XP, der en rekke standard nett-funksjoner har blitt gjort tilnærmet Microsoft-proprietære.Her finner du flere detaljer:
Operas siste pressemelding
Nyhetsbrev om saken fra IT-journalisten Scott Finnie. Her finner du Microsofts versjon, som Opera hevder er ukorrekt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse