ESolutions

Annonse


Fyll opp kontoen – les VG

ESolutionsVG, Dagbladet, Aftenposten og stort sett de fleste andre nettaviser av betydning i Norge bestemte seg i går for en felles måte å ta seg betalt på.

Løsningen kommer fra eSolutions. Foreløpig er lite klart om hvordan løsningen skal virke teknisk, og hvor hacker-sikker den er. Det er derimot klart at det dreier seg om en form for forhåndsbetaling.

Du oppretter en konto med valgt beløp, og så tømmes denne etterhvert som du benytter deg av betal-tjenestene på nettet.

Nettkonto

– Innholdsnett har altså fått en løsning som forutsetter at kundene kjøper digitalt innhold ved hjelp av en forhåndsbetalt nettkonto. Jeg tror dette er en viktig forutsetning for at e-handel skal ta av fordi man kan betale for det innholdet man vil ha der og da, sier administrerende direktør Raymond Klavestad i eSolutions til dn.no.

Annonse
Nye tjenester

I sin pressemelding lover selskapet at de skal kunne tilby nye typer betalte tjenester så vel som å sette kundene i stand til å ta betalt for de gamle.

De fleste er med

Løsningen har kommet på plass gjennom forhandlinger mellom ulike leverandører og Innholdsnett, der store deler av norske medier – deriblant ITavisen.no – er med.

I tillegg til de tre store i Akersgata er blant andre SOL, DN, A-pressen, Spray, NRK, TV2, P4, TVNorge, Aller-gruppen, Funcom, NTB, TV3 og Viasat, Orkla, Tellus, Skiinfo, Metropol og Hjemmet Mortensen med i Innholdsnett.

Kan starte 1. januar

Teknisk sett kan alle Innholdsnett-medlemmene begynne å ta seg betalt fra nyttår av. Men det er foreløpig uklart hvem som planlegger å gjøre det, og i så fall hvilke elementer på sine nettsider de ønsker å ta penger for.

Det er lite sannsynlig at avisene vil sperre for rene hendelsesnyheter av den typen som kommer samtidig i radio og TV. Derimot kan det tenkes at nisjeprodukter som spill og annen underholdning bare vil bli tilgjengelig mot blanke kroner.

ITavisen.no har foreløpig ingen konkrete planer om å ta betalt for innholdet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse