Winamp AOL

Annonse


Kamp om WinAmp

Winamp AOLPoenget er at AMP, MP3-dekodingssystemet som benyttes i Winamp, slettes ikke er åpen kildekode. Opphavsrettighetene til den populære programvaren eies nemlig av selskapet PlayMedia, som nå går til sak mot AOL for misbruk av nettopp disse rettighetene, melder News.Com.

AOL kjøpte Nullsoft, selskapet som utvikler WinAmp, i 1999, og gikk videre til det skrittet å implementere AMP i programpakken AOL 6.0, som skal være i bruk av omtrent 10 millioner brukere.

Søksmålet fra PlayMedia innbefatter et erstatningskrav mot AOL på over 400 millioner kroner, over det de hevder er ulovlig bruk av programvare-lisensen og brudd på opphavsrettighetsloven.

Den nylanserte AOL versjon 7.0, allerede nedlastet av flere millioner, omfattes ikke av søksmålet fra PlayMedia, da AMP-programmet ikke er innebygd. AOL anker likevel saken, og vil helst unngå å måtte distribuere en “fjern Winamp”-oppdatering til samtlige AOL 6.0-brukere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse