Compaq Terascale supermas

Annonse


Verdens kraftigste Compaq

Compaq Terascale supermasDu synes kanskje det var et ork å sette sammen PC-en din, men kan jo trøste deg meg at det å bygge en superdatamaskin heller ikke er en dans på roser. Det tok to roterende arbeidsteam syv uker å montere Terascale. Bare kabelverket veide fire tonn!

Ifølge NewsFactor skal Compaqs nye arbeidshest kunne brukes til allslags oppgaver, som å modellere jordskjelv, regne ut stormvarsler, simulere partikkel-fysikk, og gjøre medisinske utregninger.

Nok ram for Windows XP

Forskere og vitenskapsmenn skal gis muligheten til å leie tid på maskinen, som er utstyrt med tre tusen Alpha EV68-prosessorer. Maskinen har 3 Terabyte RAM, og nesten 2.500 liter vann strømmer gjennom datarommet hvert minuttet for å kjøle ned maskinen. Den samlete prosesseringskraften tilsvarer regneytelsen til ti tusen vanlige hjemme-PCer, men er fremdeles bare halvparten så kraftig som IBMs ASCI White.

Compaq Terascale står installert i Westinghouse Energy Center i Monroevilla, Pensylvania. Les mer om maskinen på www.psc.edu.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse