T68 liten

Annonse


T68 klar torsdag

T68 litenFredag var det offisiell lansering av Ericsson T68 i Norge. Under denne seansen gjorde Ericsson det tindrende klart at man ikke aktet å være nummer to eller tre på verdensbasis. I løpet av 3 til 5 år skal Nokia være detronisert, og Sony Ericsson skal ha overtatt ledertrøya.

-Morsomt å jobbe i Ericsson

Første skritt er altså T68, som ikke uventet fikk god mottakelse blant journalistene som var møtt frem til lanseringen.

Og T68 er utvilsomt den mest avanserte telefonen som noen sinne er laget. Når den i tillegg er liten, lett og lekker er det ikke vanskelig å se for seg at den vil bli ettertraktet. Det viser også den store forhåndsinteressen telefonen har møtt i markedet.

– Det begynner å bli veldig mange år siden vi opplevde en lignende etterspørsel, sier Nevelius, og forventer at vi skal tro ham når han sier at det nå er morsomt å jobbe i Ericsson.

Annonse
Ungdomsutgaven

Men T68 er ikke den eneste telefonen i den nye Ericsson-generasjonen (produktene vil bli markedsført under Ericsson-navnet i lang tid ennå). Ssamtidig kommer en langt rimeligere GPRS-telefon på markedet. Den heter T65, og er uten Bluetooth, HSCSD og IrDA.

Håndfri

Ericsson benyttet også anledningen til å vise frem neste generasjons Bluetooth håndfri. I motsetning til forløperne som ser ut som digitale febertermometer med blinklys, er de nye håndfrisettene langt mindre iøyenfallende.

Det dreier seg om en liten dings du har hengende rundt halsen, og fra denne går en ledning med mikrofon på opp til øret. Ikke helt trådløst altså, men i det minste ikke så ekstremt brautende som forløperen.

Mange om beinet

Om Ericsson vil klare å spise inn på Nokias forsprang gjenstår å se. I tillegg til Nokia må Sony Ericsson også kjempe mot Siemens, som etter hvert har begynt å få et godt grep om markedet. I dag er Siemens mer enn dobbelt så store som Ericsson i Norge. Det er heller ingen grunn til å tro at Motorola vil gi seg uten kamp.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse