Bil-DVD

Annonse


DVD-plate tar 100GB

Bil-DVD50 GB per side, totalt 100 GB per DVD-plate. Dette blir resultatet hvis Matsushita får gjennomslag for sin nye DVD-teknologi. Ved å bruke en lilla laser i stedet for en rød, kan dataen pakkes enda tettere og mer kompakt enn før, skriver EE Times.

Matsushitas nyvinning bærer store likhetstrekk til en teknologi som nylig ble presentert av Hitachi, hvor 100GB lagring på optiske disker var oppnådd.

Ikke lett med nye standarder

Er vi på vei mot en ny og langt mer innholdsrik standard for DVD-plater? Nye standarder må først gjennomgå en godkjenningsprosess i DVD Forum, og film- og platebransjen vil nok alltid prøve å ha et par fingre med i spillet før nye storstilte lagringsmedium kan erstattete dagens DVD.

Da Sony presenterte sitt DVR-Blue opptakssystem i fjor, som kunne lagre 50 GB på en tosidet disk, ble de møtt med en viss skepsis, da bransjen mente kompatibilitetsproblemene med dagens DVD-systemer var for store.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse