Ericsson T68 nært

Annonse


Rush etter «kongemobilen»

Ericsson T68 nærtTelefonen skulle vært på plass i butikkene denne uken, men ennå er det ingen av distributørene som har fått varene inn på lager. Og det frustrerer leverandørene, som opplever et rush av kunder på jakt etter de siste godbitene.

Fra utlandet

Hans Petter Dovran i Nordialog sier til Itavisen.no at han ikke kan huske tilsvarende tilstander på mange år. Nordialog leverer telefoner til butikker, men opplever nå at sluttbrukere tar direkte kontakt for å være tidlig ute med å sikre seg en T68. Også fra utlandet er det kommet flere henvendelser.

Nytt design

– For noen år siden kom 70 prosent av telefonene vi solgte fra Ericsson. I det siste har Nokia stått for nærmere 80 prosent. For oss er det kjempepositivt at det blir flere ben å stå på, sier Dovran. Han tror det er flere grunner til at T68 er så ettertraktet. – Det var på tide at Ericsson fikk byttet ut designeren som hadde tegnet Volvo 240, sier Dovran. Ellers har jo T68 alt du kan få i en telefon, legger han til.

Kjempesug

Den samme etterspørselen opplever distributøren Damgård. – Våre forhandlere gråter og skriker for å få telefoner. Maken til interesse for en ny mobiltelefon har vi ikke opplevd på mange år, sier Per Ivar Kleivdal i Damgård til Itavisen.no. – T39 har solgt bra, men nå opplever vi et kjempesug, sier han.

Annonse
Kleivdal tror mange bedrifter vil gå for T68 når dagens mobilpark skal byttes ut.

Problemer med Nokia

Både Dovran og Kleivdal har opplevd store tekniske problemer med Nokia 6210, som har vært den dominerende profftelefonen så langt i år. – T68 har samme teknologi som T39, og det har vist seg å være en telefon med veldig få problemer, sier Dovran.

Presser opp prisene

Men for sluttbrukeren betyr pågangen etter T68 bare en ting – høyere priser. Mens Ericsson selv anslår utsalgsprisen til å ligge på rundt 5.000 kroner, tror både Dovland og Kleivdal at den vil bli en del dyrere.

Så lenge etterspørselen er større en tilbudet vil nok telefonen inklusive moms ligge på mellom 6.000 og 6.500 kroner tror de to.

Erik Sandsmark i Ericsson sier de første telefonen skal være i salg denne uken. Hvor mange telefoner som da vil komme på markedet vil han ikke si, men trolig dreier det seg om et mindre parti på mellom 1000 og 1500 eksemplarer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse