Apple Airport

Annonse


Nye rykter om Apple-PDA

Apple AirportSelv om det ikke har lekket ut noen håndfaste opplysninger om hva dingsen egentlig er, synes det rimelig klart at at nytt produkt er på vei fra Apple.

Selskapet har innkalt til internasjonal nett-pressekonferanse onsdag, og signalene tyder på at det dreier seg om en stor produktnyhet.

Spriker

Spekulasjonene går høyt om hva dette kan være. De går i flere retninger. Noen er skråsikre på at det dreier seg om en håndholdt maskin, basert på en nedskalert versjon av det nye operativsystemet OS X.

Andre mener det er snakk om et surfebrett – en trådløs pekeskjerm med Internett-forbindelse til bruk i hjemmet. Etter alt å dømme basert på Apples trådløse nettverkssystem AirPort.

Annonse
MP3-spiller

Det amerikanske nettstedet og bladet Wired mener derimot å vite at det dreier seg om en MP3-spiller som både kan brukes i lomma, i bilen og på hjemmestereoen.

Produktnavnet skal i følge Wired være iPod. Dingsen skal være i stand til å både laste ned musikk og streame musikk via AirPort-systemet.

I bilen

Apple skal særlig tenke på bilbruk. I følge Wired skal du kunne laste musikken på din hjemme-Mac og overføre filene trådløst til iPoden i bilen, slik at musikken ligger klar til du skal ut og kjøre.

Likevel er det fler som tror at Apple har noe mer å komme med enn musikk. MP3-spillere finnes i søkk og kav, og er ikke akkurat noe å markere seg med i dag. Dessuten har man jo hele problematikken rundt opphavsrett og kopiering, som både Microsoft og andre store konkurrenter vegrer seg mot.

Newton

Apple prøvde seg på midten av 90-tallet med PDA-modellen Newton, som ikke ble noen stor suksess. Den var stor og klumpete, og nokså uferdig i sine løsninger rundt skriftgjenkjenning og pekeskjerm. Trolig var de for tidlig ute med et slikt produkt, før Palm kom og tok markedet med storm.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse