Dell Dimension 8100

Annonse


PC-markedet stuper

Dell Dimension 8100Det viser tall fra Gartner Group som er offentliggjort av Cnet.com i dag. Tallene viser også at Dell fortsetter å ta markedsandeler, og på verdensbasis har de nå 13,8 prosent av markedet.

Sterkest hjemme

Enda sterkere står Dell på hjemmebane i USA, der selskapet har en markedsandel på 25 prosent, mer en det dobbelte av nærmeste konkurrent. Faktisk er Dell den eneste av de store PC produsentene som ikke har tapt markedsandeler i tredje kvartal.

Det er flere årsaker til at PC salget har avtatt. En ting er at markedet begynner å bli mettet, men større virkning har den generelle nedgangen i økonomien, hevder Gartneranalytiker Charles Smulders i en uttalelse.

Usikkerhet rundt fusjon

Compaq fortsetter å lide under konkurransen om underleveranser. I tillegg til 11. september (terrorangrepene) har det vært usikkerhet rundt Compaqs fremtidige sammensmelting med Hewlett-Packard. Begge disse selskapene er dessuten sterkt avhengige av utviklingen i det amerikanske markedet, sier Smulders.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse