Xbox med kontrollere

Annonse


Xbox-dato er satt

Xbox med kontrollereMicrosoft har kommet med en heller kraftig annonsering, nemlig datoen for den offisielle norgeslanseringen av Xbox. Og kraftuttrykkene uteblir ikke, i selskapets egne beskrivelser av sin nye storsatsing:

«den kraftigste spillopplevelsen noen sinne», «klart kraftigere enn noen annen spillkonsoll», «de kraftigste spillopplevelsene som noensinne har vært på markedet», «Xbox gir ny kraft til spillutviklerne»…

(Synes du ikke dette var beskrivende nok, finner du mer detaljert informasjon om Xbox og dets konkurrenter i vår artikkel Den store konsollkrigen)

Vil unngå PS2-problem

Microsoft skal rulle ut 1,5 millioner enheter i Europa de tre første salgsmånedene.

Annonse
Det er også tydelig at man med Xbox ønsker å unngå noen av leveringsproblemene som oppsto da Playstation 2 ble lansert i Norge rett før jul i fjor.

– Takket være vår utvalgte Xbox-fabrikk i Ungarn, kan vi forsikre om at den enorme etterspørselen vil bli møtt uten forsinkelser. Den ukentlige etterfyllingen fra Xbox fabrikken til lokale avdelinger er av stor betydning for alle involverte parter. Forhandlerne vil unngå avbrytelser i å forsyne markedet, butikkene vil fra dag én ha en stor mengde konsoller for salg, slik at spillerne slipper å vente men kan reise rett hjem å spille etter å ha vært i butikken, sier Sandy Duncan, visepresident i Xbox Europa.

Prisen

Selve Xbox-maskinen vil koste omlag 3,800 kroner, og spillene vil ligge på 5-600 kroner. Xbox er den første spillkonsollen med innebygd harddisk og nettverksplugg.

Kontrollere koster i overkant av 300 kroner, og disse må man nok ha to stykker av. Og selv om den 8GB store harddisken kan ta seg av de fleste lagringsoppgaver, vil minnekort på 8MB være å få kjøpt for omlag 380 kroner. Maskinene spiller DVD-filmer, men bare hvis man kjøper en separat fjernkontroll, som også koster i underkant av 400,-.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse