Anthrax

Annonse


Anthraxfrykt gir mer e-post

AnthraxTirsdag gikk redaktøren i Arizona Daily Star ut og sa at han ikke lenger ville ta imot tradisjonelle leserbrev. I stedet fortalte redaktøren Jane Amari at avisen ønsket korrespondansen som e-post, faks eller gjennom en online-kalender.

– Vi skjønner at dette vil skape bryderi for enkelte av våre lesere, men det virker som en fornuftig måte å skaffe våre poståpnere litt mer ro på, sier Amari.

Sterk vekst

En undersøkelse gjennomført av Forrester viser at mer enn halvparten av alle amerikanere bruker e-post, og at de i snitt skriver eller leser slik post i halvtime daglig. Tallet er ventet å øke kraftig den nærmeste tiden.

Også reklamebransjen ser problemet, og flere store distribusjonsselskaper vil nå begynne å sende ut e-post for å fortelle om brev som kommer. På den måten håper de at mottakerne skal torde å åpne brevene, i stedet for å dumpe dem rett i søpla.

Annonse
Se opp for tape

Selv den amerikanske kongressen oppfordrer nå til bruk av e-post, etter at Senator Tom Daschle har testet positivt på Anthrax. Ordinær post blir ytterligere forsinket av de mange sikkerhetstiltakene som er iverksatt for å stanse smitten. Like vel er det ingen som kan garantere at alle bakterieinfiserte brev vil bli oppdaget, og det advares spesielt mot brev som er særlig godt tapet.

Hysteri

Samtidig advares det mot et hysteri som kan få store skadelige konsekvenser for samfunnet. Sjansen for at du skal motta et slikt brev er for de fleste forsvinnende liten. Om vi lammer hele post-systemet får terrorristene det slik de vil, hevder enkelte. Det er ennå ikke ført bevis for at smitten har noe med de tidligere terrorangrepene i USA å gjøre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse