Virus vignett

Annonse


Tvilsom SirCam-bombe

Virus vignettSirCam-viruset skulle i dag, 16. oktober, slette filer fra harddiskene til 1 av 20 brukere som fremdeles var infiserte. Men virusekspertene er uenige i hvorvidt viruset faktisk er i stand til å gjøre dette, og tidlige indikasjoner kan tyde på at den store «bomben» fra SirCam uteble.

Virker…ikke?

F-Secure annonserte i går at de hadde funnet en programmeringsfeil i viruskoden, som gjorde at den planlagte 16. oktober-aktiveringen ikke ville lykkes. I meldingen fra F-Secure står det at det har vært mye falsk informasjon om aktiveringen av Sircam, fordi koden er så kompleks å analysere. Videre sier selskapet at tirsdag 16. oktober ikke vil være en spesiell dato for SirCam.

Andre eksperter hevder igjen at SirCam definitivt er i stand til å utføre det mange er redde for – nemlig å slette filer fra infiserte maskiner så snart klokken tipper over til den 16. oktober.

– Viruset er absolutt i stand til å gjøre dette, sier Eddy Bang i antivirus-selskapet Virus112.

Annonse
– Ingen trussel for folk flest

Men Virus112 vil samtidig understreke at dette ikke blir den store katastrofen som mange kanskje hadde fryktet. Selskapet har ikke mottatt en eneste rapport om maskiner som har blitt ødelagt av SirCam, hverken i Danmark, Sverige eller Norge.

– Så lenge folk har brukt et oppdatert antivirus-program de siste ukene, vil ikke SirCam være noen som helst trussel. Vi tror de fleste nå har fått has på dette viruset, og ser ingen stor grunn til at dette skal bli noen krise, sier Bang til ITavisen.no.

Se forøvrig www.f-secure.com og www.virus112.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse