Alice

Annonse


Alice gjør det igjen

AliceI fjor vant det såkalte chatbot-programmet A.L.I.C.E. Loebner-prisen for å være verdens mest menneskelige datamaskin. I år stikker A.L.I.C.E. av med førsteplassen igjen.

Loebner-prisen utdeles etter at et dommerpanel har utsatt kandidatene for en test først beskrevet av den berømte matematikeren Alan Turing. Turing mente at hvis det var umulig å skille en datamaskins responsen fra et menneskelig svar, så kunne man si at man sto fremfor en tenkende datamaskin.

Utkonkurrerte en «ekte» person

Testen ble avholdt i forrige uke ved London Science Museum, og A.L.I.C.E. ble rangert som den mest menneskelige dataprogrammet blant kandidatene. En av dommerne ga til og med chatbot-programmet mer poeng enn en av de menneskelige stikkprøvene som ble benyttet under testene.

Today A.L.I.C.E. was awarded the bronze Loebner Prize medal for the second year in a row, at the annual competition based on the Turing Test, this year held at the London Science Museum. Once again, A.L.I.C.E. was ranked “most human” computer.

Og hvor intelligent er så A.L.I.C.E.? Du kan jo prøve henne selv, ved å besøke www.alicebot.org, og trykke Talk to A.L.I.C.E. i høyre-menyen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse