SMS vignett

Annonse


Ny rekord for tekstmeldinger

SMS vignettIfølge tall fra operatørforeningen GSM Association, er det ingenting som tyder på at den kraftige veksten i bruk av tekstmeldinger er i ferd med å avta. Tvert imot, så viser målinger gjort i september at antall meldinger sendt fra mobiltelefoner er oppe i trekvart milliard dagen.

GSM Association regner nå med at innen utgangen av året vil tallet være opp på en milliard daglige meldinger.

Selv om tjenester som sportsresultater, SMS-spill, og finanstjenester så smått har begynt å gjøre seg gjeldende på statistikken, er det fremdeles den vanlige tekstingen fra person til personer som står for brorparten av trafikken.

Norden på topp

SMS-gleden er størst i de skandinaviske landene, men andre områder som Filippinene, Australia, New Zealand, og Sør-Øst Asia blir stadig ivrigere.

Annonse
I Norge sendes det ca. 5 millioner tekstmeldinger daglig.

CU L8er, LOL 😀

GSM Association peker også på at «SMS-språket» har etablert seg som en del av en verdensomspennende ungdomskultur.

– Det som er så bemerkelsesverdig, er at unger i land som Australia og New Zealand bruker de samme forkortelsene og sammensetningene av ord og tegn som ungdom i Europa. SMS har bidratt til å skape et nytt globalt språk, ivrer adm. direktør Robert Conway i en pressemelding fra GSM Association.

Operatørforeningen tror også at bruken av mobilmeldinger vil fortsette å øke, etter hvert som nye standarder og teknologier blir etablert, inkludert Enhanced MEssaging Services (EMS), og Multimedia Messaging Services (MMS), som åpner for animasjoner og lyd i meldingene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse