Treo

Annonse


Her er Handsprings “Palm-telefon”

TreoLondon (Itavisen.no): -Er den ikke lekker, sier en tydelig stolt markedssjef for Handspring i Europa, Roy Bedlow. Vi sitter i et konferanserom i sentrum av London, og en håndfull journalister kikker interessert på skapningen som nettopp er kommet på bordet. Det minner om en litt forminsket Palm 105, men er en fullverdig mobiltelefon.

Om den er lekker eller ikke overlater jeg til den enkelte å bedømme. At den er fungerer kan vi imidlertid skrive under på. Telefonen har alle de funksjonen du finner på en tradisjonell Palm, i tillegg til at den har flere applikasjoner der telefoni er integrert.

Vil gjenta suksessen med Palm

-Vårt mål var å gjenta suksessen fra den gangen vi grunnla Palm, sier Bedlow. Det betyr at vi satser på riktig størrelse, enkelt brukergrensenitt og de nyttigste programmene. På denne maskinen har du kalender, oversikt over adresser og telefonnumre til alle vennene dine, og liste over saker og ting du må gjøre. I tillegg har du en telefon som er så enkel at du bare trykker på navnet til den du vil ringe.

– Kjenner Palm bedre enn Palm

Handspring Treo har Palm operativsystem versjon 3.5. Visedirektør i Handspring, Bill Holzmann forklarer dette med at Handspring kan operativsystemet bedre enn Palms egne folk. – Det var vi som skrev dette operativsystemet. Vi ser ingen grunn til å betale for lisens på Palm OS 4.0. Når vi kjører 3.5 kan vi gjøre alt det Palm skrev 4.0 for å klare, sier Holzmann.

Annonse
Kombinasjonsprodukt

Ingen i Handspring har tro på at dette vil være et produkt som spiser store deler av mobiltelefonmarkedet. Her finnes allerede mange sterke aktører, og Handspring satser i stedet på markedet for kombinasjonsprodukter.

– Ingen har klart å lage en telefon med enn fullverdig PDA, eller en PDA som er en fullverdig telefon, hevder Holzmann. Enten blir det for få funksjoner, eller så blir det for stort og upraktisk. Derfor har Handspring tro på at Treo vil slå godt an.

Tastatur

Telefonen er utstyrt med 16 MB minne og en nettleser med støtte for både HTML, WML og XML. Den kommer i to ulike utgaver, hvorav den ene er utstyrt med et innbygget chatboard-lignende tastatur. Dette tastaturet har ikke nordiske tegn, men hver eneste bokstav har en undermeny av aksenter og spesialtegn, slik at det er enkelt å finne frem til æ,ø og å.

Handspring tror tastaturmodellen vil være den som selger best, ikke minst fordi den vil være lett å lære også for de som aldri har hatt en PDA tidligere. Skjermen er på 160×160 punkter, og den er faktisk noe større enn skjermen på Palm 100-serien. Over skjermen ligger et lokk med et stort vindu, og telefonens høyttaler sitter i dette lokket.

Enkelt grensesnitt

Det første skjermbildet som dukker opp når du åpner lokket viser ti sorte felt med navn på. Trykker du på ett av navnene ringer telefonen til vedkommende. Nederst er det et felt der du kan bla deg gjennom fem slike sider. Det betyr at du har til sammen 50 forhåndsprogrammerte snarveier liggende klare. I tillegg kan du ringe direkte fra adresseboken.

Svakt batteri

Telefonen skal i følge Handspring ha strøm nok til å vare en hel arbeidsdag, uten at de kan si noe nøyaktig om hva dette innebærer. Taletiden skal imidlertid være ca 2 timer, mens du standbytiden er ca 72 timer.

Treo er en to-båndstelefon med vibrasjonsvarsling og en egen ekstern bryter som lar deg slå av all lyd. Den har verken Java, GPRS eller fargeskjerm. Dette vil imidlertid bli implementert i senere modeller, sier Roy Bedlow.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse