Annonse


PS2-TEST: F1 2001

F1 2001 er det foreløpig raskeste og mest intense racerspillet å oppdrive på Playstation 2. Og ja, hvis du skulle være i tvil, så er dette definitivt et bilspill hvor du må lære deg å bremse ned i svingene.

Her er det et hav av detaljer og kjøreforhold du må ta hensyn til, og hver sving er en ny utfordring. Man må bremse ned i tid, sørge for å gasse opp på riktig tidspunkt, og ta eventuell regnvær, vann i veibanen, og bilens spesielle attributter med i betraktningen. Beregner du feil, er sjansene store for å skli ut på gresset, inn i gjerdet, eller på grusen. Da har du ikke bare tapt verdifulle sekunder på å komme deg inn igjen, men hjulene dine kan også ha plukket opp diverse dritt og ulumskheter i løpet av det lille uhellet.

Stigende vanskelighetsgrad

F1 2001 er også lagt opp litt annerledes enn mange andre spill i denne sjangeren. Du har en mengde innstillinger du kan velge å skru av eller på, sånn som skade på bilen, tøffe værforhold, manuell giring, interaktive pit-stops, og finjusteringen og tuning av bilen foran hvert løp. Men ingen av disse innstillingene er tilgjengelige fra starten av.

Du må nemlig gjennomgå en serie med kjøretester, på samme måte som i Gran Turismo, for å «låse opp» de forskjellige funksjonene. Du vil for eksempel bare få lov til å kjøre med automatgir inntil du har bevist på testbanen at du faktisk håndterer manuell kontroll. Dette er kanskje litt kjedelig for F1-veteraner som vil hoppe inn i Grand Prix-serien (med full lisensiering av årets biler og sjåfører) med alle vanskelighetsvalg skrudd på, men disse gærningene vil nok uansett neppe bruke mer enn en knap time på å kjøre seg gjennom alle testene, og dermed låse opp alle innstillingene.

Annonse
Det eneste man kan utsette på grafikken, som generelt sett er både realistisk og detaljert, er at det ikke går så flytende som man kunne ønske, og som man kanskje venter seg etter å ha spilt Gran Turismo 3 eller Formula One 2001. Det er tydelig at Electronic Arts har sett seg nødt til å sette ned antall bilder i sekundet på F1 2001, for å kunne gi den overlegne fartsfølelsen. Ikke at dette er noe stort problem, men det er likevel verdt å nevne.

Den nye fartskongen

Det finnes flere gode bilspill på PS2, men ingen gir det samme fartssuget du får bak rattet i F1 2001. Når spillet i tillegg er såpass fullt av utfordringer og tilpassningsmuligheter, kan vi ikke annet enn å anbefale det på det varmeste til alle racing-fantaster.

Og for en virkelig oppslukende kjøretur, så fungerer F1 2001 alldeles utmerket med det nye Driving Force-rattet.

Hvis det er vått på veien, eller de andre sjåførene svir mye gummi, kan det fort gjøre sikten mer vanskelig.
Er du flink på timingen i pitstopen, er det flere sekunder å tjene!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse