CD-plate

Annonse


100 GB på optisk disk

CD-plateDe nye diskene kan lagre mer enn åtte timer video i svært høy kvalitet. Systemet vil bli presentert på en internasjonal konferanse for optisk lagring i hovedstaden Taipei på Taiwan neste uke, skriver EETimes.

10 ganger mer presis

De to japanske selskapene har utviklet hver sin del av systemet. Asahi, bedre kjent som produsenten Pentax, står for en ny type linse og laser med en presisjon som er 10 ganger bedre enn linsene som sitter i dagens DVD-spillere.

Hitachi har utviklet legeringsteknologien som gjør produksjonen av Asahi-linsene mulig.

Diskene mangler

Nå mangler bare diskene. De er trolig ikke så langt unna, for det regnes som fullt mulig å legge flere lag på optiske disker enn tilfellet er i dag. Problemet har bare vært at det ikke finnes linser med tilstrekkelig presisjon til å lese mer enn to lag.

Asahi er nå i full gang med på utvikle flere varianter av linse- og lasersystemet, blant annet for mobile enheter som bærbare PCer og digitale videospillere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse