Nokia 5510-4

Annonse


Nokia 5510 lansert

Nokia 5510-45510 kan best sammenlignes med en 3330 med MP3-spiller. Den store forskjellen ligger i telefonens design, med alfanumerisk tastatur på begge sider av skjermen.

Stort og trangt minne

Telefonen har plass til 100 oppføringer i adresseboken, noe som kan bli i snaueste laget for mange. Med tanke på at telefonen har hele 64 MB tilgjengelig minne kan en spørre seg om ikke denne plassen kunne vært utnyttet noe bedre. Men minnet (innbygget) kan ikke brukes til annet enn lagring av musikk, opplyser Nokia.

Kopisikker musikk

Telefonen kan laste ned musikk fra en PC, via Nokias programvare Audio Manager. Dette programmet komprimerer MP3-filer til AAC-format som du kan lagre på telefonen. Disse filene er kryptert, og lar seg ikke kopiere over på andre medier eller mellom telefoner. Til sammen er det plass til ca to timer musikk i AAC-format på telefonen.

En annen nyhet er muligheten for å ta opp fra FM-radioen og lagre det i telefonens minne. Disse opptakene lagres også i AAC-format, så du ikke skal kunne kopiere dem videre.

Annonse
Mye mangler

Vårt inntrykk av 5510 skriver seg fra et kort møte med telefonen under en pressekonferanse i formiddag. Her ble vi kanskje mer opptatt av hva telefonen ikke kan, enn av hva den egentlig er i stand til.

For dette er noen av tingene vi savner på en slik telefon: Adresseboken på 100 oppføringer er for liten. Det samme er skjermen, i alle fall når det skal være snakk om en telefon skreddersydd for SMS og spill.

Telefonen har heller ikke GPRS, som ville gjort det raskere og billigere å wappe eller laste ned nye nivåer til spillene.

Denne telefonen støtter ikke den nye åpne EMS-standarden for bildebeskjeder, ringetoner og logoer. Dermed står vi fortsatt med Nokia mot »røkla» når det gjelder disse funksjonene.

Heller ikke Java2ME har Nokia funnet plass for, til tross for at Nokia sier en slik felles »plattform» er noe av det selskapet ser som viktig å få innført.

Begge hender

Tastene på telefonen er små, og forutsetter at du bruker begge hendene når du skriver. Er du vant til å skrive SMS på vanlig mobiltelefon har du lite å hente på dette.

Nokia 5510 er en tung og klumpete telefon, en funksjonsfattig spillemaskin med liten skjerm og en alt for stor MP3-spiller med FM-radio. At den er alle disse tingene på en gang er vel det eneste som taler til dens fordel.

Ny produktlinje

I følge Nokia vil det komme flere telefoner i denne produktserien, og på sikt vil vi nok få se både bedre skjermer, GPRS, Java2ME og mye av det vi savner på 5510. Men hvor stor vekt Nokia legger på utviklingen av slike produkter har trolig sammenheng med hvilken mottagelse 5510 får i markedet.

Dyr

Målgruppen for telefonen er ungdom. Da er prisen på om lag 3.500 kroner i stiveste laget, selv om telefonen subsidieres noe. Slik vi vurderer der er det bedre å bruke disse pengene på å kjøpe komponentene enkeltvis.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse