AMD Athlon XP

Annonse


AMD med nye prosessorer

AMD Athlon XPForuten å ri på skuldrene til Microsofts nye navnepolitikk, har de nye Athlon XP-brikkene blitt døpt i tråd med AMDs ønske om å flytte fokus vekk fra selve klokkefrekvensen på prosessorene. Det har nemlig alltid vært en markedsutfordring for selskapet å forklare at en Athlon 1,3 GHz faktisk er en raskere prosessor enn, si, Pentium 4 1,5 GHz.

Flere tall

AMD bruker nå mye energi på å vektlegge at det er prosessoren og systemets totale ytelse som teller for kunden, ikke hvilken klokkefrekvens brikken opererer på. Og det høres jo kanskje fornuftig ut: den raskeste prosessoren er, vel, raskest, uansett hva klokkefrekvensen måtte være.

Men hvorvidt AMDs nye prosessor-betegnelser blir lettere for kundene å forholde seg til, er en annen sak. Den raskeste av de fire nye prosessorene har betegnelsen Athlon XP 1800+, selv om klokkefrekvensen er 1,53 GHz. På samme måte kjører Athlon XP 1700+ på 1,47 GHz, Athlon XP 1600+ på 1,4 GHz, og Athlon XP 1500+ på 1,3 GHz.

Og man skulle da kanskje finne det naturlig å tro at Athlon XP 1800+ ville svare til en Intel Pentium 4 på 1,8 GHz, men her kan det se ut som om AMD har vært noe beskjedne. En del tester som har dukket opp på diverse nettsteder tidsskrifter synes nemlig å indikere at XP 1800+ på enkelte områder faktisk utkonkurrerer Pentium 4 2GHz.

Årets høydere

Det forventes forøvrig at AMD lanserer en Athlon XP 2000+ nærmere årsskiftet, mens Intel skal ut med en 2.2 GHz Pentium 4 senere i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse