Disketter

Annonse


Vil ikke fjerne diskettstasjonen

DisketterSist Intel måtte dementere det som ble oppfattet som deres egne påstander, var da de for en måneds tid siden skulle ha påstått at Bluetooth ville dø til fordel for WLAN.

Selskapets ledelse ilte til og forklarte at dette slett ikke var tilfelle. De ville fortsette å støtte begge teknologier – til hvert sitt bruk.

Denne gangen skal et internt dokument ha vist at Intel i sin framtidige strategi vil kvitte seg med hardføre standarder som serieport, parallellport og diskettstasjon.

Gjør det mulig å kutte ut

I en presisering overfor det britiske nettstedet The Register sier Intel at de har utviklet løsninger som gjør det mulig for PC-fabrikanter å kutte ut de gamle standardene.

Annonse
Men at det fremdeles er opp til fabrikantene selv om de vil gjøre dette.

Det er et faktum at de fleste nye periferiprodukter som kommer i dag har USB-kobling. Firewire-standarden er også i kraftig framgang, særlig på videoprodukter.

Utspilt rolle

Diskettstasjoner har utspilt mye av sin rolle etter at raske CD-brennere kom på markedet. Også kortmedier som CF, MMC og Memory Stick fungerer som lagringsmedium for mange. Og ikke minst har rask Internettforbindelse gjort det mulig å overføre store mengder data til eksterne servere.

Likevel hevder Intel at de fortsatt vil støtte de gamle standardene, og at de ikke aktivt anbefaler sine kunder å kutte dem ut.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse