Windows XP

Annonse


Koreanere vil forby XP

Windows XPDaum Communications, som driver en portal som er for Sør-Korea hva SOL er for Norge, frykter at Windows XP vil ta fra dem levebrødet.

Levebrødet er en meldetjeneste tilsvarende Microsoft Messenger. Denne ligger innebygd i det nye operativsystemet fra Microsoft. Andre systemer, som AOL/Netscapes tilsvarende tjeneste, kan også benyttes.

Men Daum mener at dette ikke er nok.

– Dårlig forretningsskikk

– Windows XP vil frata hjemmebrukere sjansen til å velge de tjenester de selv vil ha. Dette strider mot god forretningsskikk, skriver Daum i sin rettslige begjæring.

Annonse
I tillegg hevder portalen at Microsoft krenker privatlivets fred med det antall opplysininger som brukerne må gi fra seg for å kunne bruke Messenger-tjensten.

Gjennom begjræingen vil de forsøke å hindre at Windows XP blir lansert i Sør-Korea.

Daum har rundt 20 prosent av det sørkoreanske markedet for Internett-baserte meldetejenester.

18 selskaper

Det er andre gang de prøver å stoppe XP ad rettslig vei. Første gang var i september i fjor.

Men denne gangen kan saken få helt andre og større dimensjoner. Daum er en del av et konsoritum på til sammen 18 sørkoreanske selskaper. Neste uke skal de møtes for å komme til enighet om hva de skal foreta seg mot «Microsoft-trusselen».

Gates til Korea

Bill Gates reiser til Sør-Korea neste uke, på vei til de asiatiske stillehavlandenes økonomiske organisasjon APEC sitt møte i Shanghai.

Verken Gates eller Microsoft vil kommentere begjæringen før det eventuelt foreligger et rettslig avgjørelse, men selskapet sier de er villige til å snakke med Daum.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse