Xda PDAfon fra O2

Annonse


Rå PDA-fon fra ukjent produsent

Xda PDAfon fra O2

Med en formfaktor som får selv Compaq iPaq til å se gammelmodig ut, er O2s nye PDA den desidert lekreste maskinen vi har sett til nå. Og med høyttaler plassert over skjermen er det fullt mulig å bruke den som en fullverdig telefon, uten at du må gå med en plugg i øret.

Ikke så enkelt

Det er BT Cellnet som eier O2, men etter det ITavisen.no erfarer jobbes det nå med å få flere inn på eiersiden. – Det er ikke så enkelt å utvikle et slikt produkt. Her er mange parter å forholde seg til innen alt fra GPRS-standardisering til programvareutviklere og teleoperatører, sier en representant fra O2 til ITavisen.no.

O2 har valgt å kalle maskinen for XDA, men hva denne betegnelsen står for kan vi bare gjette.

Annonse


ITavisen har fått prøve O2 XDA og konklusjonen er klar. Dette er den mest sexy PDAen som er vist noen sinne, i alle fall om vi skal holde oss til maskiner som faktisk virker. Ikke bare er designet imponerende, men integreringen av telefondelen er også svært godt gjennomført. Du kan bruke maskinen som høyttalende telefon, du kan snakke via håndfrisettet, eller du kan holde maskinen slik du ville holde en vanlig mobiltelefon.

Godsaker

Her er noen kjappe fakta om O2 XDA:

 • Full PocketPC 2002
 • Reflektiv skjerm lik den vi kjenner fra eksisterende iPaq 36xx (4096 farger).
 • Intel StrongARM 32-bit 206 MHz prosessor
 • 32 MB Ram/32MB ROM
 • Under 18 mm tykk, 7,3 mm bred og 129 mm lang (144 ccm)
 • Vekten er 186,5g
 • Batteriet gir 3,5 timer tale eller 150 timer stand by.
 • Opp til 15 timer konstant bruk av PDA
 • Overflate og stylus i sølvfarget metall
 • Plass til MMC/SD minnekort
 • Batteriet kan byttes ut med høykapasitetsbatteri
 • Stereo handsfree
 • Mulighet for tilkobling av eksternt tastatur og lading via sigarettuttak.
 • Dual band GPRS Class B
 • Ta opp samtaler og send dem videre i e-post

I følge pressemeldingen fra O2 vil telefonen bli lansert i England, Tyskland Irland og Holland, men etter å ha tryglet og insistert blir vi lovet en full europalansering etter nyttår.

Maskinen vil trolig bli solgt for rundt 6.500 kroner. Til den prisen får du altså en PDA som er minst like funksjonsrik som sine konkurrenter, samtidig som den er billigere enn de fleste av dem. Og husket jeg å si at du da får integrert høyhastighetstelefoni med på kjøpet?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse