Taliban hack

Annonse


Tvil om Bin Laden-hack

Taliban hackDen tyske millionæren og eks-hackeren Kim Schmitz hevder fremdeles at en britisk hackergruppe har klart å trenge seg inn på Osama Bin Ladens konto i den sudanesiske banken AlShamal Islamic Bank.

Schmitz har utlovet en dusør på 90 millioner kroner til hackere som klarer å trenge igjennom Bin Ladens elektroniske nettverk.

Brannmur

Det israelske selskapet Check Point har levert sikkerhetsløsningen til banken, en brannmur av typen Firewall-1.

Firmaet hevder nå at hackerne umulig kan ha greid å trenge gjennom brannmuren.

Annonse
– Detaljene rundt inntrengingen i Firewall-1 er ikke kjent for oss, og vi tror meldingen er ukorrekt, skriver en representant for firmaet i en e-post til Newsbytes, nettstedet som først brakte meldingen om cracket.

I skvis

Meldingen om cracket setter det israelske firmaet i en vanskelig posisjon. Det er utvilsomt dårlig PR om det stemmer at deres brannmur er brutt. Men det er kanskje enda dårligere PR om det viser seg at deres sikkerhetsløsning virkelig beskytter Bin Laden og hans formue.

I følge en FBI-rapport ga Osama Bin Laden den sudanesiske banken 450 millioner kroner i startkapital da de startet opp i 1996. Han skal fortsatt ha betydelige midler i banken, både på investorsiden og på private konti.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse