Intellimouse

Annonse


Test: Optisk, trådløs mus fra Microsoft

Det var en liten sensasjon da Logitech under CeBit i år kunne presentere ei mus som både var optisk og trådløs. Musa ble en øyeblikkelig bestselger, og er Logitechs største sukess noensinne.

Frekkere design

Nå kommer Microsoft etter med samme type produkt. Det er etter en kort test å dømme like bra som Logitechs rent funksjonelt. Men den veier mer i hånda, og er mer klumpete. På den annen side er designet frekkere.

Om Microsoft skal vinne denne kampen, er det nettopp designet som skal gjøre det. Denne nye musa er rett og slett lekkker. Ergonomisk er den også veldig bra, selv om vi heller ikke denne gangen kan garantere mot musesyke. For venstrehendte – eller folk som klarer å skifte arbeidshånd uten problemer- er musa uovertruffen med sitt tilnærmet symmetriske design.

Musa er USB-koblet, og installasjon under Windows XP gikk helt uten problemer. Det følger med programvare, men denne trenger du strengt tatt ikke installere om du ikke øsnker å omprogrammere de til sammen fem knappene. Så langt vi kunne bedømme, er det full støtte for alle grunnfunksjoner både i Windows 2000 og XP.

Annonse
Framskritt?

Microsoft kaller Intellimouse Explorer for «det første virkelige framskrittet innen musteknologi siden 1960-tallet». Det er kanskje å ta i, men det brukes i hvert fall en ny optisk sensor som skanner underlaget 6000 ganger i sekundet.

Den fungerer som andre optiske mus (minus trackball, naturligvis) ikke særlig godt på gjennomsiktige overflater, men skal etter sigende fungere bare det er noen ørsmå detaljer som bryter opp en transparent overflate.

Presis

Uansett er dette en presis sak som du imiddelbart blir glad i. Selv om kabelen kanskje ikke er noe stort problem, er det godt å bli kvitt den. Særlig dersom du som undertegnede skifter hånd stadig vekk for å unngå musesyke. En kabel henger seg fort opp i saker og ting på en fullbefolket kontorpult.

Vanlige R6-batterier installeres i selve musa, mens senderen får strøm fra USB-porten. Det infrarøde lyset tennes først når hånden din nærmer seg, og slukkes når musa ikke er i bruk. En intelligent løsning!

Konklusjonen er at Microsoft har en vinner i denne nye modellen. De kom seint, men godt. Prisen er konkurransedyktig – omtrent den samme som Logitechs konkurrerende produkt har.

Microsofts versjon har etter vår mening et mer tilfredsstillende design, men det er selvsagt en smaksak. På den annen side støtter Microsofts mus ikke PS/2, noe Logitechs mus gjør.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse