Annonse


Japanerne vil ha 3G

Fortventningene til UMTS er blitt atskillig dempet etter at den økonomiske nedturen både generelt og i telecom-sektoren har satt seg. Men japanske forbrukere, som de siste årene er blitt vant med å snu på sine yen, er likevel sulten på ny teknologi.

Problemer

DoCoMo har hatt problemer med å få teknologien til å virke, både i telefonene og i nettet. Opprinnelig var planen å lansere 3G i mai, men dette ble utsatt av tekniske grunner. 4.500 testbrukere har siden juni hjulpet operatøren med å de-bugge systemet.

Kundene har fått tre modeller å velge mellom. Standard 3G-terminaler og mer avanserte videotelefoner solgte hver 1.600 eksemplarer første dag, mens ca. 800 ville ha en 3G-terminal som kan kobles direkte til PC-en.

Små forventninger

Forventningene til UMTS er ikke all verden i første omgang. NTT Docomo venter å ha 150.000 brukere i løpet av et halvt år. Det er omtrent hva operatørens populæe og billige i-mode-tjeneste får på en uke

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse