Angel

Annonse


Bra å være heit!

AngelDu genererer hele tiden energi, og det er denne energien Applied Digital Solutions nå vil la deg få mer nytte av. Ved hjelp av en ny teknologi har de bygget en miniatyr termoelektrisk generator som omformer kroppsvarme til 1,5 volt energi. Denne energien skal kunne drive elektronisk utstyr som klokker og pacemakere.

Knøttsmå ladere

Generatoren er så ny at den foreløpig ikke har fått noe navn, forteller Keith Bolton, teknisk sjef i Applied Digital Solutions til Newsfactor.com. Syltynne generatorer på størrelse med en fingernegl gjør om kroppsvarme til elektrisitet, som igjen kan utnyttes i trådløse enheter.

Trygghetsalarm

Dette utstyret utvikles først og fremst for bruk i medisinske enheter som Digital Angel, en dings som overvåker din medisinske tilstand og sender ut informasjon om hvor du befinner deg. Slikt utstyr gjør det mulig for helsepersonell å rykke ut til stedet der du befinner deg med det samme en akutt situasjon oppstår.

En Digital Angel måler puls og kroppstemperatur, og kan også registrere om du faller.

Mobil lader

Å utstyre slike enheter med “kroppladbare” batterier er selvsagt vel og bra, men for de av oss som lever i den delen av verden der slike trygghetsalarmer ikke virker (krever CDPD eller CDMA) er det kanskje mer interessant å finne ut om de termoelektriske generatorene snart blir kraftige nok til å holde liv i mobiltelefonen..

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse