Nett-kjøleskap

Annonse


Ericsson ut av smartkjøkken

Nett-kjøleskapDet «smarte» kjøleskapet, som sladrer til ICA når du har glemt å kjøpe melk, kan bli en realitet neste år. Men Ericsson har trukket seg fra samarbeidet, og nå er det bare hvitevareprodusenten Electrolux som står for utvikling og produksjon.

Kommer neste år

– Ambisjonen er å instrodusere Screenfridge på forbrtukermarekdet neste år. Det kommer til å bli et eksklusivt nijseprodukt til relativt høy pris, skriver pressesjef Jacob Broberg i Electrolux i en pressemelding.

Pressemeldningen kom etter at svensk presse skrev at hele Screenfridge-prosjektet var skrinlagt. Det er i følge Electrolux og Ericsson slett ikke tilfelle.

Oppsigelser

For drøyt ett år siden meldte Electrolux og Ericsson at de sammen skulle koble opp det intelligente «folkhemmet».

Annonse
De to selskapene dannet også et felles selskap – E2 – for å utvikle andre trådløse produkter for hjemmet. Men i juni i år ble halvparten av de ansatte sagt opp. Selskapet skiftet fokus for forbrukermarkedet til byggebransjen, i følge nyhetsbyrået TT.

Men selv om kjøleskapene stod i visningsleilighetene, valgte utbyggerne å satse på mer tradisjonelle produkter når de solgte leilighetene.

Trekker seg

Nå trekker Ericsson seg fra samarbeidet, og overlater konseptet om intelligente hus til Electrolux.

En rekke andre produsenter og utviklingsmiljøer arbeider med ligende prosjekter. Telenor FoU har utviklet et kjøleskap som er så intelligent at det foreslår at du henter frem melet når du skal lage kake.

Smarthus-konseptene har imidlertid også nyttige funksjoner, som varsling, alarm og strømsparing, over internett.

(Telecom.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse