Annonse


Skolebarn får Psion NetBook

På skolen der jeg gikk fikk vi utlevert en blyant og ei kladdebok. Så delte læreren viskelærene i to, og lot oss få et halvt viskelær hver. Derfor føler vi unektelig et lite stikk av misunnelse ovenfor skolebarna ved The Reay Primary School, St Marks Primary School og Henry Fawcett Primary School. Her får barna hver sin Psion NetBook stukket ned i skolesekken.

Forsøk

Foreløpig dreier det seg om et ettårig forsøk, der barn i 9-10 års alderen skal ha tilgang til PC både på skolen og hjemme. Av flere grunner endte det med Psion NetBook. Maskinen er har god batterikapasitet, den er solid, kosteffektiv og ikke minst lett å bære frem og tilbake mellom hjem og skole.

Instant on

Dessuten er EPOC et stabilt operativsystem som ikke krever at elevene møter opp ti minutter før timen starter for å boote opp maskinene sine.

Leder for prosjektet, Dr. Tim Coulson ved Lambeth Education Action Zone sier elevene som deltar i prosjektet har vist en mye raskere fremgang en elever som står utenfor. Målet er blant annet å bedre barnas skrive- og regneferdigheter ved hjelp av datamaskiner, og Coulson sier Psion NetBook er et godt verktøy for å nå dette målet.

Annonse


Flinkere barn

Undersøkelser knyttet til prosjektet viser at mer enn dobbelt så mange av elevene som deltar i EAZ (Education Action Zone) når nasjonale standarder innen engelsk og matematikk ved fylte 11 år, mens neste tre ganger så mange av EAZ-barna tilfredsstiller kravene innen vitenskapslære.

NetBook er ett av flere virkemidler som har bidratt til de gode resultatene. Kanskje noe å tenke på også for norske skoler?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse