Windows XP

Annonse


Pirat-XP går som varmt hvetebrød

Windows XPDet skjer med alle nye filmer, programmer, og musikkplater. Og naturligvis også med Windows XP. Piratversjoner dukker opp lenge før de offisielle lanseringene, og selges fritt på gata og i butikker i land hvor copyright-lovene skjelden praktiseres.

I Malaysia skal ikke Microsoft lansere Windows XP før i slutten av Oktober, samtidig som i resten av verden, men butikkene er allerede fulle av WinXP-CDer. Prisen for en piratkopi av det nye operativsystemet ligger på ca. 30 kroner, og noen ganger så lite som halvparten, skriver ZDNet. Det samme skjer i Singapore, men der er prisen noe stivere – selv om seksti kroner fremdeles er latterlig billig sammenlignet med hva utsalgsprisen på lovlige versjoner vil være.

Microsoft hevder naturligvis at de piratkopierte operativsystemene ikke er identiske med de ferdige versjonene som selskapet selv skal lansere, men verken kunder eller forhandlere ser ut til å denne advarselen særlig alvorlig, ifølge ZDNet.

Piratkopier av Windows XP er også i tungt omløp på nettet, og tilgjengelig for de med høy båndbredde som vet hvor de skal lete. Disse versjonene har også blitt strippet for Microsofts mye omtalte produktaktivering, som krever at du registrerer programvaren over Internett eller telefon for å bruke det.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse