Palm m125

Annonse


Slik er Palm m125

Palm m125Og denne gangen ser det ut til at ryktemakerne hadde rett. Palm m125 er en maskin med 33 MHz Dragonball prosessor, Palm OS 4.0 og 8MB minne. De største nyhetene sammenlignet med forgjengeren m105 er muligheten for å sette inn minnekort (SD-kort), samt at maskinen nå har fått USB-tilkobling til PC.

Dekselbytte

Utseendemessig er det lite som skiller M125 fra m105. Maskinen har fått et nytt deksel med to ulike farger, men er ellers identisk med de tidligere versjonene. Det betyr at du også her kan ta av dekselet om du ønsker å byte til noe mer personlig.

Outlook

Vi har koblet opp maskinen til PC og kan konkludere med at filoverføringen går raskt. Som på alle tidligere modeller fra Palm dreier det seg om enkel synkronisering uten store muligheter for å gjøre fatale feil. Vi synkroniserte mot Outlook, og hadde ingen problemer verken med kalender, kontakter eller e-post.

E-post

Ved synkronisering av e-post er det verdt å merke seg at maskinen ikke gir deg mulighet for å slette mer enn en mail om gangen. For den som bruker innboksen som arkiv betyr det at maskinen stapper i seg alt den kan av e-post til minnet er fullt. Så må du slette en og en melding før maskinen kommer seg videre.

Annonse


Det er selvsagt håpløst, så i realiteten må du opprette en egen arkivmappe og overføre all «gammel» post til denne. Neste gang du kjører HotSync forsvinner de arkiverte meldingene fra Palmen og minnet frigis.

Moderat prisnivå

Maskinen introduseres med en pris like under 2.700 kroner, og Palm regner derfor med at den vil treffe et bredt publikum. Dette er en maskin som retter seg mot alle de som ønsker en enkel PDA med plass til en rekke ulike applikasjoner, men som ikke er villig til å betale skjorta.

For ordens skyld kan vi jo nevne at den eneste forskjellen mellom denne m125 og den over 1000 kroner dyrere Palm m500 ligger i designet, og i det faktum at Palm m500 har oppladbare batterier. Selv om Palm m125 har en litt mindre skjerm er funksjonaliteten i de to maskinene nøyaktig den samme.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse