Compaq evo n200

Annonse


– Verdens minste laptop

Compaq evo n200Med en Intel Mobile Pentium III prosessor på 700 MHz, 192 MB RAM og 20 GB harddisk er EVO en maskin som kan måle seg med det meste av stasjonære PCer som er solgt i Norge til nå. Like vel er ikke maskinen større enn at den glir ned i en litt romslig selskapsveske.

Minst?

Om dette virkelig er verdens minste PC kan diskuteres. Casio har nylig lansert sin Fiva (se artikkel) drevet av en 600 MHz Crusoe-prosessor, og med 20 GB harddisk i en pakke som ikke måler mer enn.932 ccm. Denne selges riktig nok ikke i Norge ennå, men det gjør jo heller ikke Compaq EVO.

Anvendelig

Anvendelsesområdene for en maskin i dette formatet er mange, men det er nok først og fremst mennesker som reiser mye og som er avhengig av å utføre en del av sine arbeidsoppgaver utenfor det tradisjonelle kontoret som har størst nytte av en slik maskin.

Når det er sagt snakker vi ikke om en tynn klient som krever ASP-løsninger, men om en fullverdig PC som kan gjennomføre de fleste oppgaver en ordinær PC gjør i dag.

Annonse




Med ekstrabatteriet på plass kan du arbeide i opp til 9 timer sammenhengende før du må finne deg en stikk-kontakt.

Jobb på flyet

Fordelen med dette formatet er selvsagt at maskinen veier lite og tar liten plass i bagasjen. Kjekt for den som ikke ønsker å tilbringe dagen ved bagasjebåndet, men sverger til å pakke alt i håndbagasjen. Dette er en maskin det faktisk er mulig å bruke på buss, fly og tog. Har du forsøkt å jobbe på en fullvoksen laptop mellom flysetene vet hvor krøkkete dette kan være.

Ulempen er at tastatur og skjerm blir mindre arbeidsvennlig. Dessuten er maskinen strippet for diskett- og CD-ROM stasjon. Dette finnes i dockingstasjonen du kan (og egentlig må) kjøpe som tilleggsutstyr. Eksterne enheter kan også kobles til maskinen via en av de mange tilkoblingsalternativene EVO har.

Uten iPaq

Evo vil bli leveringsklar i Norge i siste halvdel av oktober, og skal koste ca 21.000 kroner (ink.mva.). Dokckingstasjonen koster drøyt 3000 kroner.

Dette er forøvrig den eneste laptopen fra Compaq som selges uten at du får en iPaq 3630 (PDA) på kjøpet. Men med en så bærbar PC er også behovet for en PDA betydelig redusert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse