AMD Athlon

Annonse


AMD-prosessor døpes XP

AMD AthlonProsessoren skal lanseres i oktober, i flukt med lanseringen av Microsofts nye operativsystem Windows XP. Det kan være tilfeldig, men er det neppe.

AMD lager gode prosessorer. Faktisk så gode, at selve produktbetegnelsen på prosessorene faktisk ikke yter brikkene rettferdighet. En AMD Athlon 1,4 GHz presterer nemlig på mange områder like godt eller bedre enn for eksempel en Intel Pentium 4 1.8 GHz.

Sammenfall

Med slike sammenligninger i tankene, og med Intel Pentium 4 som hovedkonkurrent, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor AMD kalte sin nye mobile prosessor Athlon 4 – til tross for at det verken fantes en Athlon 2 eller 3.

På samme måte kan man forstå at når AMD skal gjøre sine nye prosessorer, som er baserte på den lovende Palominio-teknologien, kjent for verden, så er det kanskje ikke dumt å kalle de for Athlon XP. Særlig når lanseringen av den første 1,5GHz Athlon XP sammenfaller mer eller mindre med det store slippet av Microsoft Windows XP.

Annonse


Betyr ikke det samme

Ifølge CNet News står riktignok ikke AMDs «XP»-suffiks for «eXPerience» (som i Windows XP), men for «eXtra Performance». Jaja, det får så være.

Samtidig mener endel kilder å hevde at AMD ikke vil legge så mye vekt på selve klokkefrekvensen i sin markedsføring, men i stedet bruke modellnummer som skal gi et bedre inntrykk av hvordan prosessorens ytelse måler seg opp mot Pentium 4.

Stemmer dette, vil den neste 1,5GHz-prosessoren fra AMD hete noe sånt som Athlon XP 1900.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse