The dispatchers

Annonse


– Stopp hacker-terroren!

The dispatchersI kjølvannet av terroristangrepene mot USA i forrige uke har en rekke e-mail sirkulert i hacker-miljøer, med oppfordring om å angripe nettsteder i land som antas å ha tilknytning til terrorhandlingene. Afghanistan og Palestina står høyt på listene.

Særlig har en gjeng ved navn The Dispatcher, som ifølge gruppen selv består av over 60 sikkerhetsentusiaster fra hele verden, vært aktive med å angripe iranske og afghanske nettsteder de siste dagene.

Nettsidene som blir angrepet blir typisk satt ute av spill med såkalte Denial of Service-angrep. Innholdet på en del siter blir også byttet ut med manipulerte bilder av Osama Bin Laden og sterke meldinger.

FBI støtter ikke angrepene

Amerikanske myndigheter tar sterk avstand fra denne hacker-bølgen, og advarer om at uansett hvilke «patriotiske» motiver hackerne måtte ha, er det fremdeles snakk om lovbrudd som ikke tolereres.

Annonse
– De som tror de gjør denne nasjonen en tjeneste ved å praktisere borgervern på denne måten skal vite at de faktisk gjør landet en bjørnetjeneste, sier en talsmann for amerikanske National Infrastructure Protection Center, ifølge MSNBC.

Kritikk fra kolleger

Samtidig fordømmer også andre hacker-grupper aksjonene til The Dispatcher. Den kjente «white hat» hacker-grippen Chaos Computer Club (CCC) sier de tar sterkt avstand fra forrige ukes terroristhandlinger, men støtter ikke hacker-angrepene mot islamske nettsteder.

-Infrastruktur for elektronisk kommunikasjon, som Internett, er nå nødvendig for å bidra til internasjonal forståelse, heter det i en pressemelding lagt ut på CCCs hjemmesider.

– I en situasjon som denne, som forståelig nok er veldig anspent, er det ikke akseptabelt å kutte kommunikasjons-linjene og gi intoleranse en større grobunn, mener CCC.

Se forøvrig www.ccc.de

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse