Novell Netware

Annonse


Novell på vei mot One Net

Novell NetwareI Oktober lanseres NetWare 6 på det norske markedet, den første tjenesteplattformen som oppfyller Novells One Net-visjon.

Til tross en rekke trofaste kunder, har Novell slitt litt med å være en synlige aktør på markedet de siste årene. Med siste versjon av NetWare kan det faktisk se ut som om selskapet kommer store konkurrenter som Microsoft og Sun i forkjøpet, ved å tilby et fullstendig plattform- og klient-uavhengig.

Utenlandsk presse har vært rundhåndet i sine omtaler av Novell NetWare 6, og det hevdes blant annet at dette er den eneste bedriftsløsningen i dag som virkelig er klar for Internett – i større grad enn for eksempel Microsofts .net og Sun One.

Åpent og tilgjengelighet

NetWare 6 bygger på kjente protokoller som HTTP, Java, XML, WAP. Derfor kan brukerne få tilgang til bedriftens e-post, databaser, dokumenter og tjenester gjennom helt standard klienter – enten det er mobiltelefoner, PDA-er, eller en hvilken som helst PC oppkoblet til Internett.

Annonse
Man trenger ikke annen klient-programvare enn en standard nettleser for å knytte seg opp mot en NW6 server – en URL er nok for å åpne opp NetWare WebAcces, en portal for filer, skrivere, e-post, kalender, adressebok og dokumenter. Med nettleser som applikasjons-grensesnitt, er det naturligvis likegyldig om du sitter med en Windows PC, en Mac, eller en UNIX/Linux-maskin.

NetWare 6 er bygget opp rundt eDirectory, Novells katalogtjeneste som holder styr på alle bedriftens brukere og komponenter.

Mer informasjon om NetWare er å finne på nw5launch.novell.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse