WLAN Basestasjon

Annonse


Narvesen med gratis bredbånd

WLAN BasestasjonHele 80 prosent av terminalbygget vil bli en IP-sone som brukere med bærbar PC og WLAN-kort kan benytte uten å betale ett øre. Mandag vil Oslo S følge etter.

– Oslo Lufthavn har ikke gitt oss lov til å drive kommersielle bredbåndstjenester på Gardermoen. Derfor gjør vi det liksågodt gratis, sier Narvesens IT-sjef Henry Karlsen.

Det er NetCom som leverer tjenesten, som bygger på deres HomeRun-konsept, utviklet av Telia. NetCom utplasserer 10-15 basestasjoner på Narvesens seks serveringsteder i terminalbygget.

Oslo S

Narvesen kjøper tjenesten av NetCom og gir den gratis videre til brukerne.. – I praksis blir det bare rulletrappene ned til flytogene og enkelte andre perifære områder som ikke får trådløst bredbånd, sier Karlsen.

Annonse
Mandag kommer turen til Oslo S. Også der har Narvesen utplassert et dusin basestasjoner på sine sju serveringsteder. – Vi gjør det gratis for brukerne der også. Folk er jo vanligvis ikke på Gardermoen og Oslo S så lenge om gangen, så vi tror trafikkbelastningen blir overkommelig, sier Karlsen.

Større utrulling

Narvesen er for tiden i gang med en større utrulling av trådløse internettsoner på sine nærmere 200 serveringsteder over hele landet. Men det er bare Gardermoen og Oslo S hvor det vil bli gratis. Markedsføringseffekten av gratistjenestene forsvarer investeringene på flyplassen og jernbanestasjonen.

– Den opplevde hastigheten for brukerne vil blir 2 Megabits pr sekund, mens hastigheten innenfor den trådløse IP-sonen blir totalt 11 Mbps, sier Karlsen.

Video-on-demand

Narvesen arbeider også med planer om å tilby video-on-demand (betalings-tv) over de trådløse nettene på Gardermoen og Oslo S, slik at reisende kan forkorte ventetiden med filmer og annen underholdning.

Fredag vil det bli lagt ut bruksanvisninger for pålogging til Narvesens trådløse internettsoner på serveringstedene på Gardermoen. – Så er det bare å logge seg på! sier Karrlsen.

(telecom.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse