Annonse


Backup i New York

Kun få minutter etter at det første flyet krasjet i ett av tvillingtårnene i World Trade Center i New York, kom samtale nummer én til dataoppretting-selskapet Comdisco. Nå er en rekke selskaper i gang med å rette opp data.

En talsmann for selskapet sier til news.com at samtalene kom etter tur og orden like etter at ulykken var et faktum. Mens de menneskelige sider ved ulykken ikke kan opprettes, er det mulig å få fram data fra backup-systemer og dermed kunne jobbe videre, selv om mange har mistet mange av sine ansatte.

Speiling

Å få tilbake data etter katastrofer er jobben for en rekke spesialiserte selskaper som Comdisco. De forteller til news.com at de i går jobbet med 35 selskaper, mens en av konkurrentene SunGuard forteller at 14 av kundene har erklært katastrofe, og 68 andre har slått alarm.

Disse selskapene bidrar med alt fra egne backup-rom til fullstendig speiling av dataene og ledige kontorplasser, alt etter behov og pengepung. Det er heller ikke bare data-tilgang de kan tilby, men enkelte av disse firmaene tilbyr hele kontormiljøer med datamaskiner klar til bruk i løpet av dager.

Annonse
Morgan Stanley

Et av selskapene som er hardt rammet av terroraksjonen mot tvillingtårnene, er Morgan Stanley, som hadde 3700 ansatte i World Trade Centre. De forteller i et notat at deres redundante (dobbelt sett av alt) datasystem fungerte som forutsatt og at ingen klient- eller handelsinformasjon er tapt.

Katastrofesystemene er først og fremst tenkt brukt for å sikre seg mot brann, flom, orkaner – og – terrorangrep.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse