Annonse


SPILLTEST: Startopia

Det er ingen smal oppgave du står ovenfor, når en hel romstasjon skal bygges, drives, driftes, og befolkes.

Små grønne menn

Etter hvert som du bygger opp basen din, vil det strømme på med besøkende romvesener. Noen av disse reisende kan du ansette for å drifte forskjellige deler av stasjonen din, mens andre vil vandre rundt og utnytte seg av underholdningstilbudene på stasjonen, eller kanskje er de innom for å motta medisinsk behandling i sykestua di?

Innimellom dukker det også opp mindre lovlydig romvesen, som bare vil lage kvalm. Da er det opp til deg om du vil la dine skytegladevakter og kanoner …eh..eliminere problemet, eller om du ønsker å sende en sikkerhetsrobot for å arrestere lovbryteren og hive ham på glattcelle. Hvem vet, kriminelle som gjennomgår VR-rehabilitering kan kanskje en gang blir nyttige og lojale ansatte?

Fra første stund kan man ikke annet enn å trekke på smilebåndet av Startopia. Introduksjonssfilmen setter stemningen, med en parodi på åpningssekvensen i 2001 – A Space Odyssey. Clarke/Kubrick-stemningen opprettholdes gjennom hele spillet gjennom din personlige datarådgiver VAL – som er like ivrig på å fornærme deg som å gi nyttige råd.

Annonse


Etter hvert som du spiller deg gjennom de forskjellige oppdragene, blir du gradvis mer kjent med spillets gang, og hvordan du best håndterer de forskjellige problemene og situasjonene som oppstår. Etter en stund vil også andre romstasjons-pionerer starte opp i andre deler av romstasjonen, og da kan konkurransen om både innbyggere og territorium bli knallhard – og til tider voldelig.

En fryd for øyet

Det hele fungerer utmerket, og ethvert ledig øyeblikk du har vil du nok bruke til å zoome inn å studere de små romvesnene når de koser seg på nattklubb (med svevende alien-DJ), kjører ski på bio-dekket, eller søker kjærlighet på det noe spesielle «Love Nest». Grafikken er nemlig krystallklar og spektakulær, og full av fiffige detaljer. Du kan når som helst koble deg inn på et virtuelt skuldermontert kamera, og vandre gjennom romstasjonen slik en av dine besøkende opplever den, på samme måte som i Theme Park.

Startopia er et herlig, merkelig og morsomt spill, som også nok vil klare å holde på interessen en god stund. Uten tvil er dette det friskeste simulator/management-spillet på lange tider, og mulighetene for å gå online med romstasjonen og konkurrere mot andre spillere gjør at du ikke nødvendigvis går lei etter å ha spilt alle standardoppdragene.

Du kan når som helst ta en nærmere titt på hver enkelt av de besøkende på stasjonen, og sjekke deres individuelle behov og kvaliteten. Denne karen sklir nok lett inn i sikkerhetstroppene dine, skulle man tro.
Slik ser romstasjonen ut når du zoomer helt tilbake. Gjennom glasspanelene sees deler av biodekket, som du selv kan skreddersy til å inneholde ørkener, badestrender, eller snøkledde fjelltopper.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse