Imsdal-hack 2

Annonse


Ringnes-nettsted angrepet av orm

Imsdal-hack 2På sidene lå inntil nylig meldingene «Fuck USA Government» og «fuck PoizonBOx». Imsdal selger som kjent mineralvann av sunneste type – uten sukker, uten kullsyre og uten kunstige tilsetninger.

Ingen uvenner

Hvem som skulle være uvenner med dem, er vanskelig å forestille seg.

Enda vanskeligere er det å forestille seg at noen vil gjøre Imsdal ansvarlig for det den amerikanske regjeringen gjør – og langt mindre sammenligne dem med gift på boks.

Det var imidlertid ingen fiende av mineralvann som angrep nettstedet. Synderen heter Sadmind, og sprer seg utelukkende til maskiner med UNIX-operativsystemet Solaris.

Annonse
På den hackede siden ble e-postadressen [email protected] oppgitt. Det er adressen til systemadministratoren på den kinesiske utgaven av Yahoo!, som neppe har noe med ormen å gjøre.

Nettstedet slik det egentlig skal se ut.

Fikset

– Nettstedet er nå oppe igjen, og er trygt. Men det ligger ikke så mye informasjon der, siden det er i ferd med å oppdateres, sier markedssjef Sondre Petersen i Ringnes vann til ITavisen.no.

Han sier at man neppe kan gardere seg not slike angrep, men at de ansvarlige for driften av www.imsdal.no har nå lagt inn plasterlappen som beskytter mot angrep av denne typen.

Helt ufarlig

Det kunne se ut som du risikerte å få Sadmind-viruset selv dersom du gikk inn på www.imsdal.no før ca. kl. 12.30 i dag.
Koden ender opp som C:WINNTTemporary Internet FilesContent.IE5A0KENZNNimsdal[1].htm, men er helt ufarlig.

De fleste anti-virus-programmer varsler om den fremmede filen, noe som bare betyr at den er mistenkelig.

Detaljerte opplysninger om Sadmind finner du på F-secure.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse