Uly Skrypalle

Annonse


Materialet viktigst for mobildesigner

Uly SkrypalleUli Skrypalle har etter sin inntreden som leder for Siemens Product Design klart å gi Siemens mobiltelefoner en betydelig ansiktsløfting. Kjedelige telefoner i triste farger er blitt erstattet av en helt ny generasjon mobiltelefoner med myke linjer, store lyse display og ikke minst overflater i galvanisert metall.

– Materialvalget er ekstremt viktig, sier Skrypalle til Itavisen.no. – Våre telefoner har en overflate av ekte metall. Det virker kjølig, og gir en følelse av at du har å gjøre med noe som er autentisk. Telefoner i metallfarget plast får noe simpelt over seg, hevder han.

– Men dere lager jo telefoner i plast også?

– Ikke alle har råd til de eksklusive modellene i metall, og da får en finne andre måter å gjøre telefonene litt finere på, sier Skrypalle.

Annonse
I stil med telefonen

– Telefonen SL45 har mange designelementer som minner om Mercedes, er det tilfeldig?

– Vi har sett mye på hvordan bilindustrien jobber med design, og er selvsagt inspirert av dette. Mercedes er en av flere ned bra design, og om du ser på modellbetegnelsene våre er det ikke helt tilfeldig hvilke navn vi har valgt. En SL45 passer bra for en som kjører Mercedes SL 450, mens våre C-modeller er enklere.

Deksler

– Nokia har gjort stor suksess med sine utbyttbare deksler. Hvorfor har ikke Siemens utviklet en eneste telefon som har denne muligheten? (Siemens M30 ble utviklet av Bosh).

– Vent med det spørsmålet til vi har lansert C45, sier Skrypalle. Mer vil han ikke si om ettermiddagens produktlansering.

Større og mindre

– Telefonene er i dag så små at flere mener grensen er nådd for hvor små det er praktisk mulig å bruke dem, vil dere fortsette å lage stadig mindre telefoner?– Både større og mindre. Nye telefoner med Java, UMTS eller navigasjon krever større skjermer. Men det finnes de som ønsker enklere telefoner, og da vil de klare seg med en telefon bygget inn i armbåndsuret. Med intuitivt brukergrensesnitt basert på ikoner vil telefonene uansett være enkle å betjene.

Det skal være så enkelt at du ikke behøver å lese, tenke og forstå, sier Skrypalle.– Har vi sett vår siste Siemens med antenne?

– Det kan nok hende at det blir utvendig antenne på noen av våre billigste modeller, sier Skrypalle.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse