Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kan få fengsel for «spyware»

En amerikaner er beskyldt for å installere spion-programvare på ekskonas PC, slik at han kunne følge med på alt hun foretok seg på nettet.

eBlaster
Hvis retten kommer frem til at Steven Paul Brown installerte såkalt «spyware» på ekskonas datamaskin uten autorisasjon, risikerer han å bli dømt til fem års fengsel, ifølge Computeruser.com

Programvaren det er snakk om heter eBlaster, og registrerer alle tastetrykk, nettsider, og chatte-tjenester. Deretter sender programmet jevnlig e-post til «spionen», slik at han kontinuerlig kan holde seg oppdatert om hva som foregår på den overvåkete PC-en.

Programmet operer i utgangspunktet uten at brukeren er klar over det.

eBlaster er lovlig å kjøpe, å er markedsført som et nytteprogram som blant annet gir foreldre full kontroll over barnas surfevaner, mulighet for å følge med hva ektefellen foretar seg, eller som et overvåkingsprogram i bedriftssammenheng.

Retten i Michigan skal nå avgjøre hvorvidt Browns bruk av programmet er ulovlig, og hvorvidt han kan dømmes for å installere overvåkingsutstyr for å skaffe seg ikke-autorisert tilgang til ekskonas datasystem.

Se forøvrig www.spectorsoft.com, programvareprodusentens hjemmesider.

eBlaster lar deg spionere på hvem det skal være.

Annonse