Intel Pentium 4

Annonse


Intel vil stoppe P4-hovedkort

Intel Pentium 4oppdatert 12:00, VIA slår tilbake

Chipsettene P4X266 og P4M266 fra Via lar brukerne benytte Pentium 4 prosessorer uten å måtte kjøpe dyre Rambus RDRAM brikker. I stedet tillater Vias hovedkort at man setter inn DDR DRAM, som koster under halvparten av prisen. Intel har selv lansert et eget i845 Pentium 4 chipsett hvor man kan benytte SDRAM i stedet.

Intel hevder at Via ikke har de nødvendige lisensene for å produsere sine nye Pentium 4 hovedkort, og at Via krenker Intels patentrettigheter. Dette ifølge CNet News.

Via mener de besitter de nødvendige rettighetene gjennom datterselskapet S3 Graphics, som har sin egen Pentium 4-lisens. Intel mener S3-lisensen ikke lar seg overføre til Via, og også at de nye hovedkortene ikke oppfyller de tekniske kravene i den opprinnelige lisensen. Prosessorprodusenten krever oppreisning, og forlanger at Via blir forhindret i å selge hovedkortene.

Annonse
Intel reiste også sak mot Via i 1999, da sistnevnte lanserte sitt eget Pentium III chipset. Intel har fem ganger reist lignende saker mot Cyrix uten å vinne frem, skriver CNet News.

Via slår tilbake

Via kjører hardt mot hardt, og svarer med å saksøke Intel på en rekke punkter, blant annet for å ulovlig forsøke å forhindre innføringen av de nye hovedkortene på markedet, og for å ha ødelagt VIA-utstyr på en datamesse i Taipei tidligerer i år.

Via hevder også at Intels nye 845-chipset krenker Vias egne patenter. i845 tillater blant annet at Pentium4-systemer benytter seg av tradisjonell SDRAM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse