Telenor Netcom priser

Annonse


Svindyrt å ringe 815-numre

Telenor Netcom priserÅ ringe ett opplysningsnummer fra en mobiltelefon med et standard abonnement hos Telenor har en startpris på 59 øre og koster deretter 3,39 kroner per minutt. NetCom er mye billigere. Her er startprisen på 60 øre, mens minuttprisen er på 50 øre.

I praksis betyr dette at en 815-samtale som varer i 10 minutter koster 34,49 kroner for Telenor abonnenten, mens NetCom-kunden bare betaler 5,60 kroner for samme tjeneste.

Dyrt fra mobil

Telefonnumre i 800-serien blir stadig vanligere, og ofte er det nettopp når man er på farten uten de vanlige hjelpemidlene tilgjengelig at man tyr til slike informasjonstjenester. Men få er klar over hva det faktisk koster å bruke slike tjenester fra en mobiltelefon.

I eksempelet ovenfor er det tatt utgangspunkt i ordinære abonnement med fast månedlig avgift. Normalt vil du mot å betale høyere månedsavgift oppnå rimeligere priser på tellerskrittene. Tilsvarende vil kunder med spesialabonnement eller kontantkort oftest betale en høyere pris for samtalene.

Annonse
Kontantkort

For kunder med kontantkort er situasjonen omvendt. Her er det de som bruker NetCom som må betale mest for informasjonstjenestene. 10 minutter samtale fra et NetCom kontantkort til 815-nummer koster 75,90 kroner på dagtid og 36 kroner etter klokken 18.00. Tilsvarende pris med RingKontant (Telenor) er kr 60,49/35,49.

Opplysningen

Ellers er det flere ting du som mobilabonnent skal være forsiktig med:
Å ringe opplysningen (180) koster 10 kroner på dagtid og 12 kroner på kveldstid og i helgene. Tilsvarende koster det 14 til 16 kroner å ringe opplysningen for utlandet (181) Her er i tillegg startprisen på hele 6 kroner per samtale.

Aller dyrest er det like vel å ringe 820-numre. Her betaler du mellom 15 og 28 kroner per minutt avhengig av hvor og når du ringer.

Uoversiktelig

Telenor har i dag langt flere mobilkunder en NetCom. Ringer du mye fra mobil til mobil vil det statistisk være billigst med et abonnement fra Telenor mobil. Men om tilstrekkelig mange av de du ringer til er NetCom-kunder blir det omvendt. I tillegg kommer de virtuelle operatørene med sine ulike prismodeller. Her er det håpløst å holde oversikten!

Telenor har lagt ut en komplett prisliste på internett, mens NetComs prisoversikt er nokså ufullstendig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse