Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ingen kø for .biz og .info

Hele 78 prosent av danske bedriftsledere har aldri hørt verken om .biz eller .info viser en ny Gallup-undersøkelse.

Om to uker går fristen ut for å registrere seg med de nye domenenavnene. Interessen har så langt vært laber hos registrarene. Det virker som om bedrifter flest er fornøyd med å ha ett domenenavn – firmanavn + landskode som .no eller .dk. Og kanskje et .com i tillegg, dersom man satser internasjonalt.

Dette mener registraren Speednames, som har bestilt undersøkelsen, er helt feil innstilling.

– Alarmerende

– Vår analyse er alarmerende og gjelder alle bedrifter. De nye domenenenavnene har direkte innvirkning på bedriftenes suksess på Internett, sier Martin Roll hos Speednames, som er Gallups oppdragsgiver.

Han oppfordrer alle bedrifter til å sikre sine navn, merker og patenter innenfor de nye topp-domenene. Det motsatte kan føre til dyre, juridiske oppgjør seinere, mener de.

Frykt for pirater

Han maner fram frykten for domene-pirater, som hittil har hatt en viss suksess med å registrere .com domener med kjente firmanavn og tilby dem for salg til «rettmessig eier» etterpå. Dette minner om utpressing, og har også i enkelte tilfeller blitt straffet deretter.

I andre tilfeller har penger stilltiende skiftet hender for å unngå dårlig PR.