Internet Explorer 6

Annonse


Feilstaving tar deg til Microsoft

Internet Explorer 6Det samme skjer også med versjon 5.5 dersom du har installert Service Pack 2.

Ikke at vi ønsker oss den gamle «404» tilbake, men likevel. Vi kunne godt tenke oss at Google eller Teoma kom opp i stedet hver gang vi var slepphendte med fingrene.

Slik gikk det da vi prøvde oss med «www.itavvisen.no».

– Bedre opplevelse

– Vi mener at dette gjør Internett-opplevelsen bedre for nybegynneren. I stedet for en feilmelding kommer det faktisk fram noe nyttig, sier Jim Cullinan i Microsoft til News.com.

Ikke overraskende står Microsofts motstandere i kø for å rope fysj og fy. Siden feilstavinger forekommer anslagsvis 14 millioner ganger om dagen på verdensbasis (ikke spør oss hvor nres.com har det tallet fra), er feilmeldingssidene et viktig «marked».

Annonse
Internasjonalt farvann

Microsofts argeste kritikere sammenligner nå feilmeldingssider med internasjonalt farvann, Sydpolen og Nordpolen. At Microsoft tar seg til rette også her, ser de mørkt på.

Internet Explorer 6.0 følger med Windows XP, og virker på samme måten der. I operativsystemet finnes også andre funksjoner som gjør deg Microsoft-avhengig.

I stedet for IE6 kan du for eksempel bruke MSN Explorer, som har en rekke spennende ekstra egenskaper som gjør nettsurfingen mer personlig. Her kan du imidlertid ikke skifte startside – du er og blir en integrert del av MSN-samfunnet.

Løsningen

Du kan likevel få tilbake den gode gamle «This page cannot be displayed» igjen. Dersom du velger Tools fra menyen, deretter Internet Options, så fanen Advanced og blar deg litt ned, så finner du en opsjon som heter Search from the Address bar. Velg til slutt Do not perform search from Address bar. (Takk til Vidar Tyldum).

For øvrig kan du fortsatt skifte til Opera, Netscape eller Mozilla…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse