Stephen Hawking

Annonse


– Mennesket må oppgraderes

Stephen HawkingHawking ble verdenskjent etter at han utga den bestelgende populærvitenskapelige boka »A Brief History Of Time» i 1998.

I et intervju med det tyske bladet Focus tar han nå til orde for at mennesket må oppdateres – på linje med en PC som får nytt operativsystem.

Virkelig fare

– I motsetning til vårt intellekt dobler datamaskinene sin yteevne hver 18. måned. Det er derfor en virkelig fare for at de kan utvikle intelligens og ta over verden, sier Hawking.

Han mener at mulighetene for mennesket til å kommunisere med maskiner må bedres radikalt.

Annonse
– Vi må så snart som mulig utvikle teknologi som gjør direkte kommunikasjon mellom den menneskelige hjerne og datamaskinen mulig. Bare slik kan kunstige hjerner bidra til den menneskelige intelligens i stedet for å bli en motstander, sier Cambridge-professoren.

Hjelpemidler

Selv lider 59 år gamle Hawkins av den såkalte Lou Gehrigs sykdom og har helt siden tidlig barndom vært lenket til rullestol. I tillegg til å være en av verdens mest respekterte forskere innen teoretisk fysikk, er han også i fremste rekke når det gjelder å ta i bruk nye avanserte hjelpemidler for bevegelseshemmede.

Framtidsfilm

Intervjuet skjedde i forbindelse med lanseringen av den nye filmen »Artificial Intelligence (AI)» i Tyskland. Filmen tar opp de etiske problemene ved utviklingen av stadig mer intelligente datamaskiner som kan utstyres både med menneskelig utseende og følelser.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse