Roboticsmodem

Annonse


Sanntids-video på modem

RoboticsmodemDokumentasjonen er ikke offentliggjort, og de tekniske detaljene er innhyllet i et slør av hemmeligheter. Systemet, som blir kalt «Adam’s Platform» etter sin skaper Adam Clark,blir naturlig nok av mange ansett som det rene hokus-pokus.

Demonstrasjon

Det er likevel et faktum at det ble demonstrert for 20 spesielt innbudte gjester på rockekaféen Hard Rock Café i Sydney tirsdag denne uka. Både toppsjefer i filmselskaper og filmfagpresse var til stede.

Der fikk de demonstrert sanntidsoverføring av video fra en server som lå 1000 kilometer unna – ved hjelp av en Mac G4, Internett, analog telefonlinje og 56 kbps modem. Som demonstrasjonsobjekt ble filmen «Batman» og flere australske filmer brukt.

Ingen nedlastingstid, ingen hakking, ingen forsinkelser – slik vi ofte opplever selv på bredbånd.

Annonse
Imponert

Det innflytelsesrike filmtidskriftet Hollywood Reporter oppsummerte seansen slik:«Fullstendig skarpe bilder og topp lyd med nesten ikke noe kvalitetstap. Resultatet var overlegent bedre enn vanlig videostreaming over nettet.»

Helt sant

– Vi ville ikke ha involvert oss i dette dersom vi ikke var 110 prosent sikre på at teknologien virker. Det er virkelig, det ble utviklet i min hjemby, og nå har vi muligheten til å revolusjonere distribusjonen av produkter innen underholdningsindustrien, uttaler administrerende direktør John Tatoulis til filmnettstedet Screen Daily.

Adam Clark presenterte første gang systemet i 1998. Den gangen var han en 22 år gammel student ved Monash-Universitet i Melbourne, Australia. Siden har han fått med seg flere investorer, blant dem en styrtrik gullgruveeier.Monash-universitetet har imidlertid tatt avstand fra Clark’s forskning, og mener den ikke har rot i virkeligheten.

Verdensturné

Media World Broadcasting er nå i ferd med å legge ut på verdensturné for å overbevise folk i Europa, Asia og USA om at dette er løsningen på verdens kommunikasjonsbehov.

Selskapet mener at filmindustrien her har en gylden mulighet til å selge sine produkter til det brede lag av folket, uten å vente på at alle skal få bredbånd.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse