Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Får erstatning for sex-svindel

Uheldige brukere av sex-tjenester som tar kontroll over modemet og lar deg ringe dyre numre får nå klekkelig erstatning.

nettsex på skjerm
Mange har opplevd det, men få tør innrømme det. Du har surfet på en side med litt mer enn lettkledde damer. Noen uker seinere får du en regning fra Telenor som ikke ligner grisen.

Skript

Forklaringen er at nettstedet du var på kjører sleipt skript som logger deg av nettet, for så å logge deg på igjen til en betaltjeneste styrt fra Madagaskar, Seychellene eller en republikk i det gamle Sovjet.

Utpressing

Du sitter både igjen med regningen for en lang og dyr telefonsamtale til et fjernt land, samt for en teletorg-tjeneste som mest av alt minner om utpressing.

Nå har amerikanske myndigheter tatt fatt i problemet. To selskaper av denne typen – Charlo Barbarosa og VirtualLynx har blitt dømt til å tilbakebetale 250 000 kroner hver til sine ufrivillige «kunder».

Vanskelig å nå

Begge de to selskapene er registrert i USA. Dermed har rettsapparatet kunnet nå dem.

Fortsatt står imidlertid både amerikanske og norske myndigheter maktesløse når det gjelder selskaper som bare er registrert i land som har uklare eller ikke-eksisterende regler mot slik virksomhet.

Stikkord: Mobil