Panasonic SV-SD75 klokke

Annonse


TEST: Panasonic SV-SD75

Panasonic prøver seg med flere spreke bærbare lydprodukter for tiden. Headsettet med innebygd SD(Secure Digital)-avspilling var spennende nok, men floppet på salgssiden her i landet. Derimot går det langt bedre, i følge Panasonic selv, med salget av den lille musikalske armbåndsspilleren SV-SD75.

SV-SD75 lagrer musikkfilene på små SD-kort, og ett 64 MB kort følger med i esken. Dette burde holde til mellom en og to timer musikk, avhengig av hvilken kvalitet du ønsker. Filene overføres ved hjelp av en USB-tilkoblet kortleser, og en spesialversjon av programmet Realplayer Jukebox . Selv om SD-kortet dukker opp som en egen disk i utforskeren , kan man likevel ikke trekke MP3-filer direkte over, men er nødt til å bruke Reals programvare.

Tregt og lite kompatibelt

Du kan legge MP3-filer direkte ut på kortet, eller kode om til det SDMI-kompatible AAC-formatet, som også gir marginale gevinster på filstørrelse og lydkvalitet. Men her kommer vi til en liten skuffelse. Overføringen av filer fra harddisken over til kortet er nemlig en overraskende treg affære, og man sitter gjerne i 15-20 minutter før 64 MB-kortet er fylt opp.

Av en eller annen årsak er dessuten Windows 2000 og Mac-brukere utelukket fra moroa, siden programvaren og kortleseren kun kan benyttes i Windows 98 eller ME. Det er vanskelig å kalle dette annet en utilgivelig diskriminering. Skam på dere, Panasonic.

Annonse


En lettelse er det derfor at musikken faktisk høres bra ut, når du endelig har fått musikken over på spilleren. Det medfølgende headsettet er av rimelig god kvalitet, og du har muligheten til å gi litt ekstra kick i bassen med XBS. Panasonic har i tillegg lagt inn en spesiell innstilling som kutter bort høye diskantlyder (typisk hi-hats) som kan virke irriterende for de som sitter ved siden av deg på bussen. Neppe noe du vil gidde å bruke, men det skader jo å ikke å ha muligheten til å være hensynsfull.

e.wear

Den digitale musikkavspilleren SV-SD75 er liten, men ikke liten nok til å sitte umerkelig på håndleddet som en vanlig klokke. Den blir litt klumpete, og selv om mine estetisk vurderinger er høyst subjektive, vil nok «pen» være en betegnelse de færreste ville brukt på MP3-klokken. Men som et fashion-statement er den riktignok flink til å vekke oppsikt («Hva i all verden er det der for en monster-klokke?»).

Egentlig er det først når du tar spilleren ut av den blå klokkereim-innfatningen at du innser hvor liten og hendig SV-SD75 egentlig er. Det er ofte et herk å ha den på armen, særlig når du har kortarmet skjorte og ledningene henger og slenger, men spilleren glir elegant ned i lomma, og kan til og med henges rundt halsen på en grei måte. I så måte havner SV-SD75 i samme kategori som Sonys Network Walkman-serie, hvor man betaler flesk for en elegant spiller som passer lett i skjortelomma.

Kjekkere uten klokke-innfatning?

Konklusjon må nok være at SV-SD75 er en fiffig og anvendelig spiller, som dessverre koster et par tusenlapper mer enn det som virker naturlig. Det er naturligvis kjekt å vite at du kan bruke SD-kort med stadig større kapasitet etter hver som de blir tilgjengelige, selv om jeg gruer meg sitte timevis å vente på at 1GB-kortet mitt fylles opp med MP3-filer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse