Annonse


SPILLTEST: Anachronox

Anachronox er en urgammel miniplanet med en mystisk fortid, og er på alle måter et høyst uegnet sted for noen å bosette seg. Likevel, når universets bøller, kriminelle, og andre røffe personligheter likevel velger å trekke til den kalde steinen, utvikler Anachronox seg etter hvert til en kaotisk urban pionerbebyggelse. Her florerer barer, nattklubber, våpen og narkotika, mens innbyggerne gjør sitt beste for å overleve.

Du trer inn i rollen som den hardbarkete privatdetektiven Sylvester «Sly» Boots. Foruten et håpløst navn, sliter Boots også med en større gjeld til en av de store mafiaskurkene på Anachronox, og er derfor på jakt etter en skikkelig jobb som kaster av seg økonomisk.

Heldigvis roter Boots seg borti den gamle skjeggbefengte surpompen Grumpo, som driver og utforsker de gamle hulene dypt inne i Anachonox’ indre, på jakter etter alien-teknologi og andre skatter.

På intergalaktisk eventyr

Historien som etter hvert utfolder seg tar oss med på oppdagelsesferd rundt omkring universet, hvor du stadig støter på nye skapninger mens handlingen utløper seg. Noen blir dine bitre fiender, mens andre slutter seg til teamet ditt. Etter hvert som du får flere med på laget, kan du benytte deg av de forskjellige skapningenes unike egenskaper, enten det er Slys fingerferdighet til å dirke låser, Grumpos unike evne til å snakke høl i hodet på folk, eller robotens overlegne hacking.

Annonse


Som PC-rollespill å regne er Anachronox relativt lineært, men gir deg likevel en rekke små «mini-quests» å utføre parallelt med hovedhandlingen. Kampsystem er tydelig inspirert av spill som Final Fantasy – turbasert, og full av små triks og forskjellige angreps- og forsvarsmetoder.

Spillet er litt tregt i starten, hvor du spaserer rundt og utfører diverse ærend på Anachronox, men blir bare bedre og bedre – og morsommere – når du først kommer litt på vei. Enkelte av scenene er så festlige at du vil ta deg selv i å le høyt der du sitter foran skjermen, og det er det ikke mange spill som kan skryte på seg.

Anakronisk grafikk

Skjønt, selv om Anachronox er full av detaljer og dynamikk, fremstår grafikken rent teknisk som noe utdatert. Særlig overflater og figurer bærer gjerne preg av lav oppløsning når du kommer på nært hold, men det gjør egentlig ikke så mye siden stemningen og atmosfæren er så til de grader tilstede.

Anachronox leverer eventyr og humor med stor overbevisning, og har skapt en stor og spennende verden man kan boltre seg i. Hvis du ikke hater sci-fi over alt på jord, er dette et spill som absolutt er dine surt oppsparte hundrelapper verdig.