Siemens S45

Annonse


Fransk musikk på mobilen

Siemens S45Verdens største mobiloperatør Vodafone er en av samarbeidspartnerne. Slår tjenesten an, kan den fort bli spredd over hele Europa.

Mobilmusikken lanseres i Frankrike 14. september. Vivendi tror de skal få 200 000 musikk-kjøpere over mobil i år, og over en million kunder i løpet av år 2001.

Mobilbrukerne skal få lytte til nye lanseringer, bestille musikken og konsertbilletter, og de skal også kunne laste ned informasjon om musikerne.

Konvergens-strategi

Vivendi kjøpte i fjor plateselskapet Universal Music Group. Selskapet har en av verdens mest aggressive konvergens-strategier, og tar sikte på å tjene stort både som mobiloperatør og produsent av innhold.

Annonse
– Jeg håper at tjenesten skal bli ett av de unges favorittmerke, sa Vivendi styreleder Jean-Marie Messier da Universal Music Mobile ble lansert. Om tjenesten blir en suksess tror Messier at den raskt vil bli utviklet for resten av Europa.

Prisen for tjenesten er satt til vel 70 kroner for en CD, med en månedsavgift på mellom 120 og 300 kroner.

Reklame

Mesteparten av de 50 millionene kronene vil bli brukt til markedsføring av tjenesten. Den vil bruke nettverket til SFR, som er Frankrikes nest største mobiloperatøren. Selskapet har vel 11.2 millioner kunder.

SFR eies 20 prosent av Vodafone, Cegetel eier resten. Cegetel blir i sin tur igjen eid av Vivendi, BT, SBC og Vodafone. Vivendi er største eier i Cegetel med 44 prosent, melder AP.

Vivendi har også andre samarbeidsprosjekt innen musikk. Pressplay er et samarbeide med Sony og Microsoft, og vil bli lansert om få uker. Selskapet vil også levere CD’er i Sony og Philips nye superformat SACD.

“Une Grande Future”

Messier ser en stor fremtid i musikk på mobilen. – Jeg forstår ikke hvorfor folk sier at vi skal slutte i telekombransjen, sa Messier i følge AP, da musikktjenesten ble lansert. – Verken på kort, mellom eller lang sikt er dette aktuelt.

Men Messier har kanskje oversett at det allerede finnes en teknologi for trådløs overføring av musikk, hvor de mobile terminalene er billige å produsere og bruken er gratis.

Den kalles radio.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse